PRESSRELEASE                                                                                                                                        Karlskrona 2018-07-25                                                                                             

Wellness Studio Sverige AB expanderar!

Wellness Studio forsätter sin expansion i sydöstra Sverige med att nu även etablera sig i Kristianstad och Åhus. Expansionen görs genom ett inkråmsförvärv av Xercise som idag har två anläggningar i Kristianstad och en anläggning i Åhus. Övertagandet sker från och med 2018-09-01.

– ”Kristianstad är ett instressant och expansivt område. Vi ser goda möjligheter att växa och det ger positiva effekter för både medlemmar och personal” säger Joachim König, delägare i Wellness Studio. ”Vad som dessutom är positivt för våra medlemmar är att både Wellness Studio och Xercise sedan tidigare har arbetat med MyWellness Cloud vilket är en plattform som hjälper oss engegera, motivera och kommunicera med våra medlemmar” fortsätter han. ”Vi ligger ligger i framkant bland träningsanläggningar när det kommer till användning av konceptet som gör att vi snabbt kan introducera och följa upp nya medlemmar med hjälp av personliga tränare”.

– ”Jag är mycket nöjd med att just Wellness Studio tar över, vi har samma syn på hur träningsanläggningar ska se ut och drivas. Jag har jobbat med Xercise i snart 20 år och känner att det var dags att lämna över. Jag kommer inledningsvis fortsätta i verksamheten som tidigare men med tanken att över tid minska min närvaro” säger Hans Kempner.


Wellness Studio
Wellness Studio är en expansiv och innovativ friskvårdskedja. Med Xercise och vår nyetablering i Älmhult blir vi i september 2018 25 aktiva anläggningar. Det är dessutom klart att vi efter årsskiftet öppnar vår 26:e anläggning i Lyckeby, Karlskrona. Wellness Studio letar konstant efter nya etableringsmöjligheter i sydöstra Sverige. Totalt är vi ca 18 000 medlemmar och över 300 anställda. Wellness Studios beräknade omsättning år 2018 uppgår till cirka 80 Mkr.

Vår affärsidé är ”Vi hjälper människor till ett hälsosamt liv genom regelbunden träning”.
Vi gör verklighet av affärsidén genom att erbjuda effektiva och lättillgängliga tjänster med hjälp av motiverande och kompetent personal. En del av att vara lättillgänglig består av att kunna erbjuda träning på flera platser nära där du bor och arbetar. En annan är att ha generösa öppettider. Vi arbetar ständigt för att skapa bättre förutsättningar för att fler ska kunna träna! Utifrån våra värdegrunder Glädje, Passion och Omtanke arbetar vi för att ständigt utvecklas för att nå vårt mål – att bli en av landets främsta friskvårdskedjor med Sveriges mest nöjda medlemmar!

 

 

Joachim König, Wellness Studio, 0766-378420, joachim@wellnesstudio.se

Hans Kempner, Xercise, 0708-582225, hans.kempner@xercise.se